Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoport kérdőíve a cukorbeteg terhesek ellátásával kapcsolatban
  2011.03.02. | MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoport | Hírkategória: Általános
  A MDT égisze alatt 2008-ban újjá alakult Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportunk célkitűzései között kezdettől fogva szerepelt az, hogy valamelyes áttekintést szerezzünk a cukorbeteg terhesek ellátásának helyzetéről és alakulásáról szerte az országban.

  A kitöltés határideje az adatok feldolgozhatósága érdekében: 2011. március 17.

  Ezúton kérjük mindazon Diabetológiai Szakellátóhelyek vezetőit vagy megbízott munkatársait akik a 2011. évi szakellátóhely megújítás során úgy nyilatkoztak, hogy „folyik diabétesszel társuló terhesség gondozása is” a szakellátóhelyen, legyenek segítségünkre.

  Azzal a nagy kéréssel fordulunk Önhöz, hogy az alábbi kérdőívek kérdéseit szíveskedjék legjobb tudása szerint, mielőbb megválaszolni. A kérdőívek az alábbi linkeken – szakemberként történt bejelentkezést követően – érhetőek el. Kérjük a 2006-2010. évi adatokat egy-egy kérdőív kitöltésével külön-külön adja meg.

  2006. évi adatok >>
  2007. évi adatok >>
  2008. évi adatok >>
  2009. évi adatok >>
  2010. évi adatok >>

  Ígérjük, hogy az anyag összegyűlte, áttekintése és értékelése után - kérése esetén – Önt személyesen is tájékoztatni fogjuk a cukorbeteg terhes ellátás hazai helyzetéről e válaszok tükrében.

  Az összegyűlt anyag értékelésének első nyilvánosságra hozatalát a tihanyi DDH-n tervezzük, idén áprilisban, és itt természetesen köszönettel közzé tesszük a felmérésben résztvevő és a válaszokat adó kollégák nevét is.

  Amennyiben nem valamennyi, csak néhány kérdésre ismeri a választ, azt is örömmel vesszük, hiszen reméljük, hogy minden egyes válasszal valamelyest előbbre halad a hazai diabéteszes terhes ellátás ügye.

  Fáradozását, segítségét előre is köszönjük!

  A MDT Diabéteszes Terhességgel Foglalkozó Munkacsoportja nevében szeretettel üdvözli,
  Baranyi Éva és Földesi Irén

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények