Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • Tekintse meg az EASD-n készült interjúkat a magyar előadókkal, poszter bemutatókkal!
  2016.09.26. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
  A Kongresszuson 12 magyar szerző, illetve társszerző munkásságát hallgathatták a résztvevők. A helyszínen készült interjúk megtekinthetőek honlapunkon, az alábbi linkekre kattintva.

  Dr. Kun Attila
   - összefoglalja a konferencia szekció ülésén tartott előadásának főbb pontjait, mely a terhesség és a cukorbetegség kapcsolatát mutatja be a vizsgálati adatok tükrében.

  Dr. Rosta Klára - poster prezentációját mutatja be, mely az osztrák és a magyar orvosi egyetem közös kooperációjáról szól, felvázolva a kutatás témáját és a részvevőket. A projektet az EASD hivatalosan is támogatja.

  Dr. Tabák Ádám - Ádám ismerteti a 10 éve tartó Whitehall II. angol vizsgálatot, melyben 8000 részvevő segítségével arra keresnek választ, vajon mi a magyarázat arra, hogy a dél-ázsiai emberek populációjában jelentősen emelkedik a 2-es típusú diabetes aránya.
  Ki gondolná, hogy a választ a derékbőség, a testzsírtömeg, valamint az életkor változásában találták meg.

  Dr. Vass Viktor - és kutató csoportja az MDT pályázatán nyert, így nagy megtiszteltetés számára, hogy nemzetközi szakemberek előtt prezentálhatta eredményeiket, mely az 1-es típusú cukorbetegekben a kamrai ritmuszavarok és a hipoglikémia kapcsolatával foglalkozott.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények