A szervezőbizottság köszöntője - A Magyar Diabetes Társaság XXIX. Kongresszusa
Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • A szervezőbizottság köszöntője - A Magyar Diabetes Társaság XXIX. Kongresszusa
  2021.09.02. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Szervezőbizottságunk nevében szeretettel köszöntöm önöket, a Magyar Diabetes Társaság 2021. évi  konferenciájának résztvevőit.

  Négy év után ismét Pécs adhat otthont a magyar diabetológusok tudományos ülésének. Az előző pécsi konferencia eseményei mindenki számára emlékezetesek lehetnek, különösen az áprilisi nagy havazás, de remélem, hogy a tudományos és szociális programok is.

  A COVID-járvány miatt őszre halasztott konferencia nagy előnye lehet, hogy végre újra személyes megjelenésű rendezvényt szervezhetünk. Gondolom, mindenki vágyát fejezem ki akkor, amikor annak a reményemnek adok hangot, hogy végre újra találkozhatunk, közvetítő médium nélkül beszélgethetünk, egy asztal mellé leülhetünk. Az elmúlt másfél év járványhelyzete miatti lezárások megmutatták számunkra, hogy ezek milyen fontosak.

  Orvosi tapasztalataink kiegészültek, mert bár mindig is tudtuk, hogy a beteggel tartott személyes kontaktus nélkülözhetetlen a gyógyításhoz, de most már azt is felismertük, hogy a gyógyítással kapcsolatos tapasztalatok megosztásához is nélkülözhetetlen az orvosok közötti személyes megbeszélés. Természetesen mindez nem mond ellent annak, hogy a sok személyes érintkezés mellett lehet szerepe a telekonferenciának és a telemedicinának.

  Az idei pécsi konferencia helyszíne ismét a Kodály Központ, hasonlóan a négy évvel ezelőttihez, így tényleg kulturált környezetben tarthatjuk az eszmecserénket. A konferencia fő témái a korábbiakkal megegyezőek, de ki is egészültek, például a COVID-járvány és a cukorbetegség kapcsolatáról nyert új tapasztalatokkal.

  Szervezőbizottságunk mindent megtesz a résztvevők biztonsága érdekében, ezért ragaszkodunk a védettségi igazolvány felmutatásához, amihez kérem mindenki megértését.

  Idei konferenciánkon vezetőségválasztásra is sor kerül, amihez bölcs döntésükre lesz szükség.

  Az új vezetőség élén átvehetem Társaságunk elnöklését, amely tevékenységemhez támogatásukat, tanácsaikat és segítségüket kérem.

  Mindenkinek tanulságos konferenciát, sok-sok személyes és biztonságos megbeszélést, kellemes időtöltést, kulturális töltekezést, új barátságok kötését, a régiek megerősítését, a régi, szabadabb életünk visszatérését kívánom!

  Prof. Dr. Wittmann István
  a Konferencia elnöke

Vissza