Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Diabetológiát érintő számos gyógyászati segédeszköz vált felírhatóvá e-Receptre 2020. május 1-től
  2020.04.28. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Tisztelt Tagtársak!

  Néhány nappal a járványügyi vészhelyzet bejelentése után, 2020. március 19.-én azzal a kéréssel fordultunk az ÁEEK EESZT főosztályának vezetőjéhez, hogy a támogatott vércukormérő tesztcsíkok receptjei is bekerülhessenek az EESZT-be.  Kérésünket abból a célból fogalmaztuk meg, hogy ezzel csökkenjen az orvos-beteg találkozások száma, ami a Koronavírussal történő kontamináció esélyét is mérsékelheti. A kérelem megírása óta eltelt időben Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott támogatását is kértük, akinek közbenjárásával az erről szóló jogszabály előkészítésére sor került.

  Örömmel értesítjük a társaság tagjait, hogy 2020. május 1.-től az új, Gyógyászati Segédeszköz törzsben eReceptre felírhatóként szerepelnek a támogatott vércukormérő készülékek, tesztcsíkok és az inzulinadagoláshoz szükséges tűk. A receptírás ezirányú változtatása is azon intézkedések közé tartozik, melyeket az MDT kezdeményezett a gondozott betegeink iránt érzett felelősségünk szem előtt tartásával.

  Prof. Dr. Kempler Péter                        Prof. Dr. Várkonyi Tamás
        az MDT elnöke                                   az MDT főtitkára

   

  Jogszabályok, rendeletek rovat

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által kiadott legfrissebb GYSE törzs tartalmazza a 2020. május 01-től elektronikus vényre felírható termékeket, melyek között szerepelnek többek között vércukormérők, tesztcsíkok, tűk is. Természetesen továbbra is felírhatók fenti eszközök hagyományos vényre is.

  Az elektronikusan felírt Gyógyászati Segédeszközök egyelőre kizárólag csak a gyógyszertárakban válthatók ki. 

  A május 1-től eReceptre írható Gyógyászati Segédeszközök listája letölthető a kapcsolódó dokumentumok alatt. itt.

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Rosta László

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények