Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Athéni szekcióülés, workshop beszámolók
  2005.11.09. | MDT | Hírkategória: Általános
  Az EASD szeptemberi athéni kongresszusát megelőzően, illetve a kongresszus idején számos szekcióülés, workshop, illetve bizottsági ülés is zajlott.

  A kongresszust megelőzően nemzetközi szimpóziumot szerveztek a diabetes történetéről. A betegség mintegy 3500 éve ismert, jól dokumentálhatóan megtalálható már az i.e. mintegy 1500 évvel keletkezett egyiptomi Ebers papirusban is. A diabetes kifejezést először az ókori görög Aretaeus használta, a mellitus szóval Thomas Willis angol orvos egészítette ki a XVII. sz.-ban.
  A szimpóziumon számos előadás hangzott el a diabetes történetével kapcsolatban az ókori olimpiai játékok orvosi vonatkozásaitól kezdve Galenus írásain át egészen az insulin analógok történetéig.

  A hagyományoknak megfelelően az EASD kongresszus nyitónapjának délelőttjén az EURODIAB gyermek epidemiológiai munkaértekezletet tartott, amelyen az egyes országos, ill. regionális centrumok vezetői vettek részt.

  Az IDF Diabetes Atlas következő, 2006. december 4-én, az IDF következő kongresszusán megjelenő kiadásának előkészítésére, a szerkesztőbizottság soron következő ülésére szintén Athénben került sor.

  A részletes összefoglalókat megtekintheti - bejelentkezést követően - a Kapcsolódó dokumentumok között.

  Kapcsolódó dokumentumok(3)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények