Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Rendeletekkel és ajánlásokkal frissült 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunk
  2009.09.22. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  Jogszabályok és rendeletek rovatEgy éve indítottuk útjára 'Jogszabályok és rendeletek' néven az érvényes jogszabályokat, gyógyszer- és segédeszköz felírási rendeleteket, valamint a diabetológia területén  leggyakrabban használatos járóbeteg-szakellátási kódokat összefoglaló rovatunkat.

  Az elmúlt hónapokban a rovat a diabet.hu legolvasottabb oldala lett, ezúton is köszönjük valamennyi olvasónk érdeklődését, valamint a Web-szerkesztőség munkatársainak, kiemelten Strényer Ferenc Főorvos úr naprakész odafigyelését, folyamatos munkáját.

  A 'Jogszabályok és rendeletek' rovat tartalma olvasóink visszajelzései, kérései alapján a következő hetekben megújul, tovább bővül.

  Frissítésre kerültek kódolási ajánlásaink:

  - Anyagcsere és diabetológiai osztályon és diabetológiai belgyógyászati szakambulancián alkalmazható általános belgyógyászati beavatkozási kódok
  - Lehetséges WHO csoport minták
  - A diabetológiai járó és fekvőbeteg ellátásban alkalmazható BNO kódok

  Elérhetővé tettük a ma hatályos, de november elején ismét módosuló 9/1993. (IV. 2.) NM rendeletet az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről, ill. az ezt módosító 29/2009. (VIII. 14.) EüM rendeletet.

  A frissített tartalmakat megtekintheti 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények