Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • MDT-Sanofi Aventis klinikai kutatási pályázat – 2021
  2021.04.23. | MDT Web-szerkesztőség

  A Magyar Diabetes Társaság és a Sanofi-Aventis Zrt., az MDT Platinafokozatú támogatója klinikai kutatási pályázatot hirdet meg. A pályázat klinikai diabetológiai tárgyú, meghatározóan hazánkban végzett kutatások támogatására szolgál. Pályázatot kizárólag az MDT tagdíjat is fizető tagjai nyújthatnak be, legalább 3 éves tagsági viszony fennállása esetén. A megvalósításban közreműködők esetében az MDT tagság nem feltétel.

   

  bővebben >>

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

 • Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására
  2021.04.23. | MDT Web-szerkesztőség

  Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

   

  bővebben >>

 • Kitüntetetések Március 15, Nemzeti Ünnepünk alkalmából
  2021.03.17. | MDT Web-szerkesztőség

  Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata elismerésben részesült:

  - Dr. Blatniczky László gyermekdiabetológus, az  Észak-Közép budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő főorvosa

  - Dr. Lengyel Csaba Attila belgyógyász, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Belgyógyászati Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke

  Az MDT vezetősége nevében szeretettel gratulálunk a magas elismerésben részesült kollégáinknak!

  Prof Dr Kempler Péter
  az MDT elnöke

 • Az AstraZeneca Kft. az MDT új Platinafokozatú támogatója
  2021.03.10. | MDT Web-szerkesztőség

  A korábbi Platinafokozatú támogatók közül a Novo Nordisk az idei évre megemelte a támogatás összegét 15 millió forintra, és át is utalta az MDT számára. Három céggel (Boehringer-Ingelheim, Eli-Lilly, Sanofi) egyeztető tárgyalások vannak folyamatban.

   

 • Az MDT és a Di-Care Zrt. pályázata a Közép-európai Diabetes Társaság kongresszusán (Budapest, 2021. június 10-12.) történő részvétel támogatására
  2021.03.08. | MDT Web-szerkesztőség

  A Magyar Diabetes Társaság és a Di-Care Zrt., az MDT Gyémántfokozatú támogatója pályázatot hirdet a Közép-európai Diabetes Társaság (Central European Diabetes Association, CEDA, korábbi nevén FID – Federation of the International Danube Symposia on Diabetes Mellitus) 2021. június 10-12-én Budapesten megrendezendő kongresszusán történő részvétel támogatására. Jelentkezni lehet egyrészt online, másrészt a kongresszuson történő tényleges részvételre, utóbbi természetesen a járványhelyzet függvénye. A támogatás a regisztrációs- és szállásköltséget foglalja magában.

   

  bővebben >>

 • A Magyar Diabetes Társaság 50 éves története
  2021.02.24. | MDT Web-szerkesztőség

  A Magyar Diabetes Társaság 50 éves története c. könyv az MDT 50 éves fennállásának alkalmából Prof. Dr. Kempler Péter és Prof. Dr. Winkler Gábor szerkesztésében, az MDT és a 77 Elektronika Kft. támogatásával jelent meg.

  A nagy érdeklődésre való tekintettel a könyv igénylésének lehetőségét meghosszabbítottuk az MDT tagsággal rendelkezők számára.

   

  bővebben >>

 • Ingyenes fogorvosi szűrővizsgálat 1-es típusú cukorbetegek részére a Semmelweis Egyetemen
  2021.02.18. | MDT Web-szerkesztőség

  A vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Diabéteszes Fogászati Munkacsoportja szervezi, részvétel kizárólag előzetes előjegyzés alapján lehetséges.

  Bejelentkezés és időpontfoglalás: sediabdent@gmail.com
  Rendelés címe: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 47. Semmelweis Egyetem

   

  bővebben >>

 • Wörwag Pharma PhD Kutatási Díj pályázat - eredményhirdetés
  2021.01.21. | WÖRWAG Pharma Kft.

  A Wörwag Pharma PhD Kutatási Díj pályázatra beérkezett anyagokat a Bíráló Bizottság átnézte, értékelte.

  Az értékelés alapján a Bíráló Bizottság Dr. Tóth Gábor számára javasolta a Wörwag Pharma PhD Kutatási Díj odaítélését.

   

  bővebben >>

 • Kempler Péter professzor urat a MOTESZ leendő elnökévé választották
  2021.01.14. | MDT Web-szerkesztőség

  A MOTESZ Szövetségi Tanácsülése Prof dr. Kempler Pétert a szervezet leendő elnökévé választotta, az elnöki pozíciót két éven keresztül, 2023-2024-ben fogja betölteni.

  A MOTESZ 124 tudományos társaság ernyőszervezete, feladata elsősorban interdiszciplináris szimpóziumok szervezése, melyre a diabetológia maga is számos kiváló lehetőséget biztosít, pl. a diabetes kardiovaszkuláris szövődményei vagy a diabeteses láb témakörében.

   

  bővebben >>

 • Felhívás
  2021.01.11. | MDT Web-szerkesztőség

  Tisztelt Tagtársak!

  Az MDT XXIX. kongresszusára Pécsett kerül sor 2021. szeptember 2-5. között, remélhetőleg személyes részvétellel. A tervezett időpont miatt változtatnunk kell a díjakra, emlékérmekre és pályázatokra történő jelentkezések illetve az absztraktok beadásának eddig hagyományosan januárra megadott határidején.

  Így a társaság díjainak, emlékérmeinek és pályázatainak beadási határideje 2021. május 1-re módosul, az előadások összefoglalóit pedig 2021. május 15-ig kell benyújtani.

   

  bővebben >>

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.