Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet - Egy új hosszú hatású GLP-1-receptor-agonista a gyógyszertörzsben
  2016.03.06. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer Ferenc | Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2016.03.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 203 készítmény került forgalomba, 202 készítmény a törzskönyvből törlésre került, 5 készítmény ára jelentősen csökkent, 6 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 5 készítmény kapott normatív támogatást, 9 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 1 készítménynek változott meg a normatív támogatási formája, 31 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek rovat
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a diabetológiát érintő változások a következők voltak. EÜ70 1. pontba bekerült egy hosszú hatású, heti egyszeri adagolású GLP-1-receptor-agonista a dulaglutid, kétfajta kiszerelésben, a Trulicity 0,75 mg oldatos injekció előretöltött injekciós tollban és a Trulicity 1,5 mg oldatos injekció előretöltött injekciós tollban. Bővebb termékinformáció az EMA honlapon az alábbi linken érhető el.
  http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/human/medicines/002825/human_med_001821.jsp&mid=WC0b01ac058001d124

  Az EÜ90 2/b. pontba két duloxetin hatóanyagú készítmény került be a Dulasolan 60 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula és a Duloxgamma 60 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula.

  A belgyógyászatot érintő változás, hogy az EÜ50 10. pontba bekerült Trimetazidine mylan 35 mg retard tabletta.

  A publikus gyógyászati segédeszköz törzsben diabetológiát érintő változás jelenleg nem volt.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban!

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények