Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet - Több diabetológiát érintő változás is van
  2016.01.06.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2016.01.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 242 készítmény került forgalomba, 115 készítmény a törzskönyvből törlésre került, 14 készítmény ára jelentősen csökkent, 17 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 48 készítmény térítési díja változott meg, 82 készítmény kapott normatív támogatást, 27 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 32 készítménynek változott meg a normatív támogatási formája, 29 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek rovat
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a belgyógyászatot érintő változás nem volt. A diabetológiában a következő változások voltak.

  Az EÜ50 6/a., 6/d valamint az EÜ100 3. pontba új analóg bázisinzulin került be, a Toujeo 300 egység/ml oldatos injekció előretöltött injekciós tollban. Az EÜ 70/1 pontba bekerült egy degludek analóg bázist és liraglutidot tartalmazó fix kombináció, a Xultophy 100 egység/ml + 3,6 mg/ml oldatos injekció. A Xultophy 2-es típusú diabetes mellitusban szenvedő felnőttek kezelésére javallott a glikémiás kontroll javítására, orális vércukorszint-csökkentő gyógyszerekkel kombinációban, ha ezek önmagukban vagy GLP-1 receptor agonistával vagy bázis inzulinnal együtt nem biztosítanak megfelelő glikémiás kontrollt. A különböző kombinációkról rendelkezésre álló adatokat lásd az alkalmazási előírás 4.4 és 5.1 pontjában.

  Az alkalmazási előírás a következő linken található
  http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/html/h947.htm

  Diabetológiát érintő gyógyászati segédeszköz változások is voltak. A tesztcsíkok nem támogatott vércukorszintmérőkhöz között megjelent a Contour Plus tesztcsík 50 db/doboz, ISO kód: 0424120606021. Inzulinpumpa tartozékok, infúziós szerelék között megjelent a MiniMed Sure-T infúziós szerelék (10x) csomag/doboz, ISO kód: 0419240306003.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban!

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza