Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Néhány változás az inzulinpumpa ügyben
  2012.11.02.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  A Magyar Közlöny 132. számában (2012. október 8.) jelent meg a 31/2012. (X. 8.) EMMI rendelet, mely néhány módosítást tartalmaz a gyógyászati segédeszközök vonatkozásában.

  Ez alapján egy új inzulinpumpa centrum jelent meg. Az R. 18. számú melléklet 2. pontjában foglalt táblázat a következõ 33/a. sorral egészült ki:
  Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar II. sz. Belgyógyászati Klinika Diabetológiai Szakellátó Budapest

  A gyermekcentrumok a módosítás szerint nemcsak 0-18 éves korig, hanem ezután 18 év felett is de legfeljebb a középiskolai tanulmányok befejezéséig jogosultak a betegeiket ellátni és a megfelelő indikáció alapján inzulinpumpát és az ehhez tartozó eszközöket felírni. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy az indikációs pontok nem változtak, tehát 18 év felett a pumpa és az eszközök támogatása továbbra is normatív!

  Az inzulinpumpa centrumok listáját és frissített a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásba történõ befogadásáról, támogatással történõ rendelésérõl, forgalmazásáról, javításáról és kölcsönzésérõl szóló 14/2007. (III. 14.) EüM rendeletet , valamint a gyógyászati segédeszközök forgalmazásának, javításának, kölcsönzésének szakmai követelményeirõl szóló 7/2004. (XI. 23.) EüM rendeletet a 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban tekinthetik meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza