Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az analóg inzulinra vonatkozó szabályozás nem visszamenőleges
  2012.01.25.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  A Magyar Közlöny 2012. évi 1. számában megjelent a 2/2012. (I.3.) NEFMI rendelet több ponton is módosította az egyes kiemelt, emelt támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek rendelhetőségét. A rendelettel kapcsolatban az MDT elnöke Dr. Winkler Gábor levelet írt, Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter úrnak. A rendeletről a közeljövőben remélhetőleg szakmai egyeztetések várhatók. Az aktuális teendőkkel kapcsolatban viszont, igen nagy volt a bizonytalanság, emiatt az MDT Web-szerkesztősége nevében Dr. Strényer Ferenc levélben megkereste az OEP illetékeseit.

  A feltett kérdések egy részére dr. Szőkéné dr. Süveges Piroska orvos-elemző az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Ártámogatási Főosztály képviseletében levélben adott választ. Ebből a legfotosabbat idéznénk „…ez a szabályozás nem visszaható szabályozás, tehát azt jelenti, hogy ezen egyéves követéses periódus a módosított indikációs pont hatálybalépésétől indul, azaz 2012. január 4-től. Ezt követően egy év múlva kell az esetleges terápiaváltást megtenniük az indikációs pontnak megfelelően.” A válasz leszögeszi azt is, hogy „Gyakorlati megvalósítása a rendeletmódosításnak további szakmai egyeztetést igényel, amennyiben ennek végleges formája kialakult, tájékoztatni fogjuk Önöket a honlapunkon.”

  A levél ígérete szerint a hatálybalépést és az ezzel kapcsolatos gyakorlati teendőket illetően hamarosan iránymutatás olvasható az OEP honlapon.

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza